Lichaamswerk & Therapie 

Haptonomie focussing innerlijk kind ademwerk en Voice Dialogue therapieIn lichaamswerk en therapie ga ik met je mee op ontdekkingstocht. We onderzoeken wat er bij jou speelt, wat gezien en geheeld wil worden. Vervolgens help ik je - in liefdevolle begeleiding - om dat te bereiken. 

Ik maak daarbij voornamelijk gebruik van: ademwerk, innerlijk kind en voice dialogue. In overleg kiezen we wat het beste bij jou past of maken we een combinatie. De methodes waarmee ik werk, nemen het lichaam en de emoties als bron bij heling en de cognitie als hulpmiddel. 'Matter' en 'mind' samen brengen je niet alleen naar een diepere bewustwording, maar ook naar aarding, opening van het hart en ontspanning. Dat is de weg naar heelwording; eenheid.

In deze setting werk ik intuïtief en stem ik mezelf af op jou en jouw behoeftes. We onderzoeken samen waar bij jou de beknelling zit en wat die inhoudt. Ik begeleid je om dat wat onbewust aanwezig is, naar je bewustzijn te brengen. Ik biedt een veilige ruimte waarin je jezelf mag zijn en je gevoelens er helemaal mogen zijn. Zodat wat is, op diep niveau verwerkt kan worden.

 

Ademwerk

Onze adem is verbonden met onze emoties. Onze gemoedstoestand beïnvloedt onze adem en andersom. De natuurlijke beweging is om de emotie diep in te ademen, denk bijvoorbeeld aan gevoel van opluchting,om daarna met een krachtige uitademing naar buiten te brengen. Kijk ook maar naar de ademhaling van baby's. Die ademen vaak nog volledig; het hele lijf beweegt mee. Naarmate je ouder wordt, wordt bij veel mensen (bijvoorbeeld als gevolg van spanning) de ademhaling kleiner en is de ademhaling niet volledig. Met een volledige ademhaling blijft niets achter; geen spanning of blokkade.

Voor jouw emoties is het belangrijk dat ze er mogen zijn en de adem is daarbij een prachtig instrument. In overleg kijken we of deze methode goed bij je past. Ademwerk helpt jou beter in contact te laten komen met jouw gevoelens en deze te laten stromen. Beknellingen ofwel blokkades kunnen hierdoor oplossen, waardoor ruimte ontstaat in je systeem. 

 

Innerlijk kind

Onze jeugd (en daarvoor) vormt de basis van wie en waar we nu zijn. En veel van waar we nu tegenaan lopen heeft zijn wortel in de kindertijd. Wanneer je je in het nu bijvoorbeeld miskend voelt, of alleen, afgewezen, niet begrepen, bang, boos of niet passend in deze wereld enzovoorts; dan is de kans groot dat dat een gevoel of situatie is dat uit je kindertijd stamt. Je kan dan zeggen dat jouw innerlijk kind  pijn ervaart.

Bij het werken met het innerlijk kind is het erkennen van die emoties die niet er eerder niet mochten zijn (en niet gevoeld werden), heel belangrijk. Het is de eerste stap naar heling. Wanneer deze gevoelens, hun plek krijgen, helpt dat bij heling en eenworden met wie je bent. Je wordt zelf ouder voor je eigen innerlijk kind zodat je voor je gekwetste kind kunt gaan zorgen.

 

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een methode die helpt bij bewustszijnstransformatie. Het helpt je in dialoog te laten komen met jouw innerlijke stemmen. Iedere stem behoort toe aan een deel van jouw persoonlijkheid: jouw ”delen”. Ieder 'deel' heeft een eigen manier van zijn: denken, voelen, waarneming en gedrag.

Vaak identificeer je met één of soms meer van die delen. Dan word je als het ware overgenomen. Hierdoor komen de andere delen niet aan het woord. Hun stem wordt niet gehoord. Door liefdevolle aandacht aan dat 'schreeuwerige deel' te besteden kan er meer rust komen bij dat deel. Ook kunnen dan de andere 'delen' gehoord gaan worden. Dat brengt meer balans. 

In overleg en als dit het best bij jou en je behoefte past, pas ik Voice Dialogue toe. Ik nodig jou dan uit de verschillende delen afzonderlijk vrijuit te laten spreken. Dat betekent dat ieder deel van jou vrij kan spreken zonder dat andere delen het overnemen. Wanneer die 'ik' die ruimte nodig heeft, deze ook krijgt – blijkt vaak dat dat deel veel te vertellen heeft. Veel van wat dan eindelijk aan bod komt en in het licht van je bewustzijn verschijnt, blijken de kern van je blokkades te raken. Door die delen een stem te hebben gegeven, lost al veel op. Dit brengt je overzicht van alle delen in jou middels jouw bewustzijn.

 

Spontane feedback therapie ervaring:

"Ik ben blij je te hebben gevraagd mij te helpen.

Het gaat zo’n stuk beter met me.

Dat had ik niet kunnen denken, en

daar wil je nog voor bedanken.

Hartelijke groet,

L.W."