Yoga

yoga therapeut bergenYoga is bedoeld om geest en lichaam met elkaar te verbinden. Dit komt onder andere tot stand door uitvoering van asana’s (lichamelijke oefeningen).

Oorspronkelijk zijn asana's bedoeld om fysieke en mentale kracht op te bouwen, zodat je rustig en comfortabel voor langere tijd in meditatie kunt zitten. Mediteren betekent letterlijk in je eigen centrum komen, en dat is precies wat je wilt leren, op weg naar gezondheid. Daar vind je de kracht en de wijsheid om te worden wie je werkelijk bent.

Daarbij gebruiken we de pranayama (ademhaling) om contact te maken met ons gevoel, en om in het hier en nu te komen. Het gaat hierbij niet om het beheersen van de ademhaling maar juist om ermee voelend in contact te zijn. Door aandachtig te zijn en ruimte te geven aan dat wat zich aan je wil tonen.

Je krijgt door yoga een gevoel van evenwicht en harmonie. Je voelt je kalm, meer gefocust en de innerlijke dialoog verstilt. Fysieke klachten kunnen verminderen of verdwijnen. 

Yoga voor mij?

Yoga is geschikt voor iedereen die zich beter wil voelen op fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel vlak.Je hoeft er niet lenig of sterk voor te zijn. Yoga helpt juist om meer flexibiliteit en kracht te krijgen.

Met behulp van de juiste 'alignment' (houding) kun je het lichaam ondersteunen in haar natuurlijke herstel. Zowel fysiek als emotioneel kun je meer bewust worden, in contact komen met je blokkades, en deze loslaten. 

Individuele yoga

bergen hatha yoga

Individuele yoga geeft je meer persoonlijke aandacht, waardoor de therapeutische werking verdiepten versterkt wordt. 

Individuele yoga is afgestemd op jouw specifieke aandachtspunten en wensen. Het is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, jouw proces. Het kan gericht zijn op lichaam, geest, hart of ziel. 

Zo kan ik je helpen om fysiek fitter te worden, en aan je houding en specifieke fysieke problemen of blessures te werken. Of om het denken (het ego) op een lager niveau te brengen en meer te gaan voelen. We kunnen ons lichaam vragen zich te gaan helen. Je kunt in contact komen met je gevoel, wat je zal leiden naar heelheid door je natuurlijke helende kracht te ondersteunen. 
 

Yoga ervaringen

"Ik heb weleens vaker in het verleden een yoga les gevold, en het zit in mij om vooral goed mee te doen, dus ging ik al snel over mijn grenzen heen. Ik vond de grote groeps yoga lessen niet het resultaat geven wat ik nodig had. Door de individuele les van Julia kreeg ik een totaal nieuwe ervaring! Yoga, de aandacht en de rust die Julia als basis geeft werkte diep en zeer ontspannend bij mij door. Daardoor ging er een poort voor mij open om ook thuis de oefeningen te gaan doen en yoga in mijn leven te kunnen brengen." Miriam de Vries 

strand yoga"Ik zie de kracht van Julia als lerares in de manier waarop zij op de authentieke wijze de lessen begeleidt, waarin zij haar eigen, vriendelijke persoonlijkheid en kwetsbaarheid durft te laten zien. Vanuit deze persoonlijke benadering worden ook de lessen inhoudelijk gevoed: Julia gebruikt haar in jaren opgebouwde diversiteit aan ervaringen en inzichten vanuit verschillende leermeesters om elke les weer een inspirerende ervaring mee te kunnen geven aan de leerlingen." Bas Singer 

"Yoga is voor mij belangrijk om uit mijn hoofd en in mijn lichaam te komen, goed te ademen en lekker te strekken. In mijn dagelijks leven kan ik heel veel geleerde dingen toepassen ook zonder yogaposities aan te nemen. Julia past de oefeningen aan de deelnemers aan. Toen ik door een frozen shoulder een hele tijd mijn arm niet goed kon gebruiken, kon ik toch meedoen. Het is heerlijk om ruim een uur geconcentreerd bezig te zijn in een sfeer van aandacht en vertrouwen." Astrid van Os